Laat je vaccineren tegen griep

CUROZ promoot griepvaccinatie bij medewerkers

De herfst is in aantocht. Dit is het favoriete seizoen voor respiratoire virussen, aangezien deze zich in binnenruimtes sneller verspreiden. De ziekenhuizen hebben de laatste jaren ongewild de focus gelegd op het COVID-19 virus, maar ook het griepvirus komt weer in zicht!

De voorbije twee jaar waren er nauwelijks griepinfecties omdat alle maatregelen die we tegen COVID-19 troffen ook prima werken om de verspreiding van het griepvirus af te remmen. Het versoepelen van deze maatregelen en het hervatten van het sociale leven zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een zwaarder griepseizoen. Daarnaast is onze eigen afweer tegen griep afgenomen, doordat we recent niet meer geconfronteerd werden met het griepvirus. Een reden te meer om ons te laten vaccineren tegen griep!

Griep is een heel besmettelijke ziekte die elk najaar opduikt. Het virus verspreidt zich via kleine (speeksel)druppels en materiaal besmet met deze druppels. Meestal kent griep een gunstig verloop. Toch kan griep kan ook ernstige gevolgen hebben voor mensen die behoren tot een risicogroep zoals ouderen, mensen met een verzwakt immuunsysteem of mensen met een chronische ziekte. Het is dan ook voor gezondheidsmedewerkers heel belangrijk om zich te laten vaccineren tegen griep, omdat ze beroepshalve voor heel wat mensen zorgen die behoren tot deze risicogroepen. Op die manier beschermen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun familie, vrienden, collega’s én de mensen waar ze zorg aan verlenen.

De ziekenhuizen van het CUROZ-netwerk zetten dan ook samen hun schouders onder de promotie van griepvaccinatie bij gezondheidsmedewerkers onder het motto ‘Verstandig. Voorzichtig. Vaccin. Laat je vaccineren tegen griep!’ en streven naar een vaccinatiegraad van 80%.

#Verstandig.Voorzichtig.Vaccin.
#laatjevaccinerentegengriep

Test jouw kennis over griep via deze link of scan onderstaande QR-code