Journée de l’hygiène des mains 5/5/2022

5 mei = wereld-handhygiëne-dag

De CUROZ-ziekenhuizen slaan de handen in elkaar

Op 5 mei is het wereld-handhygiëne-dag, een dag waarop het belang van handhygiëne wereldwijd extra in de kijker wordt gezet. Handhygiëne is en blijft immers een heel belangrijke maatregel in de preventie van zorginfecties.

Dit jaar slaan de ziekenhuizen van het CUROZ-netwerk de handen in elkaar om handhygiëne te promoten. Het A.S.Z., AZ Sint-Maria Halle, OLV Ziekenhuis en UZ Brussel verenigen de krachten voor nog meer patiëntveiligheid. ‘Unite for safety’! Zo wordt in de week van 5 mei in de 4 ziekenhuizen hetzelfde campagnemateriaal gebruikt om het correct gebruik van niet-steriele handschoenen onder de aandacht te brengen bij de gezondheidsmedewerkers.

Indien correct gebruikt, beschermen handschoenen immers zowel de zorgverlener als de patiënt tegen overdracht van ziektekiemen wat de kwaliteit van zorg ten goede komt. Bij verkeerd gebruik kunnen handschoenen echter aanleiding geven tot kruisbesmetting. Om kruisbesmetting of overdracht van ziektekiemen te vermijden, wordt het correct gebruik van handschoenen tijdens de week van 5 mei in de kijker gezet in de CUROZ-ziekenhuizen.

Bekijk het promotiefilmpje m.b.t. correct handschoengebruik en lees onze informatieve handhygiënekrant!

05/05/2022